FIA Motorsport Games 2019

FIA Motorsport Games 2019 er åbnet i bedste romerske stil på Circo Massimo i Rom.

Pladsen nær Forum Romano og Colosseum i Rom var torsdag stedet, hvor den første udgave af motorsportslegene under det internationale forbund FIA blev skudt i gang. 

Foto: FIA Motorsport Games

Tekster fra Dansk Automobil Sports Union.

Drama i Digital Cup.

I Digital Cup skulle danske Ian Andersen med færøske rødder i semifinale C efter kvalifikationen på Interlagos. Her startede han som femmer, men blev undervejs i løbet bremset af den irske deltager, så top tre – og dermed direkte adgang til finalen – kom uden for rækkevidde. Efter det obligatoriske pitstop havde Costa Ricas kører overhalet ved at køre modsatte strategi af de øvrige i toppen. Ian Andersen kunne til gengæld lave undercut, altså overhale den irske konkurrent, da han pittede. Ian kom ud lige bag Letlands kører med den irske i haserne, og helt til slut gik Ian Andersen udenom i første sving og kunne til stor jubel for de danske tilskuere køre en fjerdeplads hjem.

Foto: FIA Motorsport Games

Den gav en tredjeplads til repechage – løbet, hvor placeringerne fra 4-7 i hver af semifinalerne skulle mødes til en sidste chance for en plads i finalen. Det skulle foregå på en regnvåd Red Bull Ring i Pagani Zonda R. Efter en god start fra P3 blev danskeren ramt af den lettiske konkurrent hårdt bagi i sving 4, måtte af banen og kom ind langt nede i rækkerne. Letten fik en straf på to sekunder og sikrede sig trods alt ikke pladsen i finalen ved at køre danskeren af. En ottendeplads blev det til Ian Andersen, der dermed måtte vinke farvel til finalen.

Foto: Camilla Sørensen

Det var et af de største øjeblikke, og mig en ære at møde og have en lille samtale med min favorit, tidligere teamchef for Ferrari. Nuværende FIA præsident, Jean Todt!

Her er resultatet fra i fredags træning hvor jeg sat 9. bedste tid ud af 30 deltagere.